Drojdia cu laptele si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti aluatul, adaugi sarea, zaharul, oul si coaja de lamiie; incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata.
Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma, data prin faina, tai gogosii si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, ii lasi sa se scurga de ulei ...
Se servesc pudrati cu zahar praf sau cu gem ...
un desert rapid si foarte gustos
Foietaj cu ciocolata amaruieO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii