Drojdia cu laptele si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti aluatul, adaugi sarea, zaharul, oul si coaja de lamiie; incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata.
Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma, data prin faina, tai gogosii si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, ii lasi sa se scurga de ulei ...
Se servesc pudrati cu zahar praf sau cu gem ...
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii