Carne in Crusta de Cartofi Piure

Complexitate
redusa
Carne in Crusta de Cartofi Piure

Ingrediente

  • Piure de cartofi:
  • -1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • -175 g crema de branza Philadelphia sau Quark
  • -1/4 lingurita nucsoara pudra
  • -lapte
  • -unt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru compozitia de carne:
  • -500 g carne tocata de porc
  • -500 g carne tocata de vita
  • -1 ceapa mare, tocata marunt
  • -3- 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1/2 lingurita paprika iute
  • -1 lingurita cimbru proaspat sau ½ lingurita uscat
  • -3 linguri faina
  • -500 ml supa de vita sau de legume
  • -1 cana mazare congelata
  • -1 cana boabe de porumb congelate sau din conserva
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -unt pentru vas

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in apa cu sare, scurgeti si zdrobiti. Faceti un piure mai moale, ingloband unt, crema de branza, nucsoara, lapte si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Intre timp, caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie, adaugati carnea si lasati pe foc, amestecand, pana isi schimba culoarea.. Adaugati usturoiul, paprika si sare, piper, cimbru, dupa gust. Omogenizati bine si caliti in continuare cateva minute.

Inglobati faina, amestecati, apoi adaugati supa si lasati la foc mic, inca 10- 15 min, pana ce sosul incepe sa se ingroase.

Adaugati mazarea, boabele de porumb si dati cateva clocote (2- 3 min). Lasati sa se racoreasca.
Repartizati amestecul de carne in forme termorezistente individuale, unse cu unt sau in una singura mai mare.

Puneti piureul de cartofi peste tocanita si intindeti-l astfel incat sa fie acoperit complet amestecul cu carne.
Presarati deasupra cu cimbru si repartizati uniform cateva bucatele de unt.

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 min.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, direct din formele individuale sau portionat in farfurie, alaturi de o salata sau de muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
3
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Bucataras.RO

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!