Ideea acestui gulas, în stil propriu, mi-a venit văzând cu câte murături am rămas peste iarnă...așa că am purces la treabă...
Pentru farfuria din aluat de pâine, amestecăm toate ingredientele, le framantam și lăsam aluatul la crescut cam o oră. Apoi ungem un castron întors, la alegere, cu puțin ulei și întindem aluatul dospit peste el, dăm formă farfuriei, putem face și niște modele pe lateral, cum am procedat eu.
Introducem " farfuria " în cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, unde o lăsăm cca. 45 de minute.
Lăsăm să se răcească farfuria din aluat, apoi o desprindem ușor de vas.
Pentru gulas, tăiem cuburi mai mari carnea, morcovii îi taiem bastonase, ceapa o tocam mărunt, la fel și verdeata, usturoiul și ardeiul iute le feliem, cartofii la fel.
Încingem uleiul într-o oală încăpătoare, calim carnea cca. 15 minute, până își schimbă culoarea, adăugăm ceapa , morcovii, le mai lăsăm 10 minute, apoi punem condimentele, verdeata, puțină sare, cam un litru de apa și fierbem totul acoperit, cca.o oră.
După o oră punem cartofii , încă puțină apă, sare, piper, fierbem încă 30 de minute toată compoziția.
La final, când toate sunt fierte, mai asezonam, dacă e cazul și servim gulasul în farfuria comestibila, cu multă poftă și castraveti murati!
Poftă bună!
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunIata o reteta simpla si delicioasa. Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille. Va recomand sa-l faceti o zi...
Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii