Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

Ingrediente

  • ardei gras mai micut
  • 1 ceasca de cus-cus
  • 300 g baby spanac
  • 1 ceapa
  • sare
  • condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran)
  • ulei
  • oua de prepelita
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • ulei de masline
  • marar
  • 2 rosii
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte.
Se caleste iute ceapa tocata marunt si se adauga baby spanacul oparit si trecut pe sub jet de apa rece si apoi scurs bine si cus-cusul oparit cu apa fiarta si rosiile taiate cubulete, dupa ce le-am oparit si decojit si lasat 10 minute acoperit sa se inmoaie.

Se adauga si un pic de pasta de tomate, se sareaza si condimenteaza si se adauga marar tocat fin. Se umplu jumatatile de ardei cu acest amestec, se asaza in tava unul langa altul, se adauga pana aproape de buza lor apa in care am adaugat un strop de ulei de masline, cateva crengute de oregano verde (daca avem, cateva boabe de piper) si dam la cuptor cca 20 minute.

Se scoate cu grija, spargem cate un ou de prepelita deasupra si mai lasa sa se inchege ouale, cca. 10 minute. Se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata
Bucataras.RO

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Cea mai buna inghetata mancata vreodata! ;)

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola