Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru maioneza
  • -1 galbenus crud
  • -1 galbenus fiert
  • -250 ml ulei
  • -sucul de la 1 lamaie sau dupa gust
  • -1 lingura mustar sau dupa gust
  • -sare, dupa gust
  • -450 g smantana / iaurt cremos
  • Pentru carne
  • -500 g ceafa de porc / cotlet, fara os sau orice carne preferati - de porc sau vitel
  • -200 g maioneza pregatita in casa (se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata)
  • -2 cepe, taiate fideluta subtire
  • -1 ardei kapia rosu, taiat fideluta, optional
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • -400 g cascaval ras
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 piper negru
  • -paprika, optional
  • -cimbru, optional
  • -ulei

Mod de preparare

Pentru maioneza
Amestecati putin galbenusul intr-un bol, apoi turnati uleiul, putin cate putin, amestecand de fiecare data pana la incorporare, intr-un singur sens. Pe parcurs, adaugati sucul de lamaie, tot cate putin, omogenizand bine. La sfarsit inglobati mustarul, smantana si sarea.

Inainte de intrebuintare potriviti dupa gustul vostru (adaugati sare, suc de lamaie, mustar, dupa cum vreti sa fie maioneza de sarata, acra sau picanta).

Pentru carne
Taiati bucata de ceafa / cotlet de porc in felii, apoi portionati in bucati medii. Bateti bine carnea cu ciocanul de snitele. Daca folositi pulpa de porc, crestati pe margini fiecare felie de carne, la o distanta de cca 2 degete, de jur- imprejur pentru a impiedica feliile sa se incovoaie la copt si sa ramana drepte.

Puneti bucatile de carne, una langa alta, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Presarati-le cu sare, piper, paprika si cimbru (optional).

Repartizati uniform, peste carnea condimentata, intai maioneza, apoi amestecul format din ceapa, ardei kapia si ceapa verde.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 50 min, la temperatura de 200 grade. Cu 20 min inainte de a fi gata presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este calda.
Nota: Scoateti imediat bucatile de carne si nu le lasati sa se racesca in vas / tava, deoarece cascavalul se intareste si se prinde de peretii vasului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Chec cu lime si fructe rosii de padure
Bucataras.RO

Chec cu lime si fructe rosii de padure

Checurile cu fructe sunt cele mai bune si daca aceste fructe sunt mici dulci si aromate, cu atat mai bine. Iar daca adaugam...

Chec cu lime si fructe rosii de padure
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!