Incingem cuptorul la 160 grade c. Ungem cu unt o forma de tort si o tapetam cu hartie de copt.
Punem stafidele, ciresele, merisoarele, agrisele, coaja si zeama de portocala si alcoolul intr-o oala mica, le aducem la punctul de fierbere si le lasam sa fiarba 3 minute sau pana cand se inmoaie toate fructele uscate. Punem oala deoparte pentru a se raci.
Punem zaharul, untul si vanilia intr-un bol si le mixam pana obtinem o crema lejera si deschisa la culoare.
Adaugam ouale, faina,, migdalele, alunele de padure si amestecul de condimente si omogenizam bine aluatul.
Incorporam fructele inmuiate si transferam compozitia in forma de copt, uniformizam compozitia si o coacem 1 ora si 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata (eu am copt 2 ore).
Acum pregatim ornamentele: intindem martipanul si decupam formele dorite. Eu am ales sa pregatesc 3 reni si 16 braduti. Dupa ce decupam formele, le coloram cu amestecul de siropuri si afine si le tinem la frigider pana se raceste tortul.
Dupa ce am scos tortul din cuptor, marim temperatura cuptorului la 200 grade c. Punem cuburile de zahar intr-un bol si le zdrobim cu un sucitor. Adaugam albusul de ou si amestecam pana obtinem o textura asemanatoare cu cea a unui nisip umed. Asezam glazura pe tort si punem din nou tortul la cuptor pentru 5 minute, timp in care se fixeaza crusta, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit complet, scoatem tortul din tava si adaugam ornamentele. Punem cei 16 braduti pe marginea tortului, la distanta egala unii de altii iar renii ii punem deasupra tortului. Optional presaram zahar decorativ.
Pofta Buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postPentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!
Prajitura cu crema de branza si budinca de fisticReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii