Umplutura-cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.
Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de portocala, lamaie, branza de vaci si amestecam. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat si la final untul topit (sa fie caldut), framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam intr-un loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Crema-Topim ciocolata impreuna cu laptele.
Mixam albusurile cu zaharul pana ce devin o bezea, adaugam ciocolata, cacao, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o vom intinde in foi dreptunghiulare, groase de cca 0,5 cm si lungi cat tava in care vom caoce cozonacul.
Fiecare foaie o ungem cu crema de ciocolata, adaugam fisticul si rulam pe lungime, apoi impletim cate 2 rulouri,
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald 20 min, timp in care isi vor dubla volumul.
Ii ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min, la 180 grade C.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii