O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Pregateste aluatul:
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un blender pana obtii o textura nisipoasa. Adauga treptat apa rece, amestecand pana cand aluatul se leaga. Formeaza o bila, infasoara in folie si da la frigider 30 minute.
Pregateste umplutura:
Amesteca feliile de caise cu zaharul, amidonul, vanilia si coaja de lamaie. Lasa deoparte 10-15 minute. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un disc pe hartie de copt, cam 30 cm diametru. Transfera pe tava. Aseaza fructele in mijloc, lasand o margine libera de 4-5 cm. Ridica marginile aluatului peste fructe, lasand mijlocul descoperit.
Unge aluatul cu galbenus de ou si presara zahar brun pe margini. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana cand aluatul este auriu si fructele s-au inmuiat usor si au lasat sirop. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie ori smantana dulce.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii