O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Pregateste aluatul:
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un blender pana obtii o textura nisipoasa. Adauga treptat apa rece, amestecand pana cand aluatul se leaga. Formeaza o bila, infasoara in folie si da la frigider 30 minute.
Pregateste umplutura:
Amesteca feliile de caise cu zaharul, amidonul, vanilia si coaja de lamaie. Lasa deoparte 10-15 minute. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un disc pe hartie de copt, cam 30 cm diametru. Transfera pe tava. Aseaza fructele in mijloc, lasand o margine libera de 4-5 cm. Ridica marginile aluatului peste fructe, lasand mijlocul descoperit.
Unge aluatul cu galbenus de ou si presara zahar brun pe margini. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana cand aluatul este auriu si fructele s-au inmuiat usor si au lasat sirop. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie ori smantana dulce.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii