O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Pregateste aluatul:
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un blender pana obtii o textura nisipoasa. Adauga treptat apa rece, amestecand pana cand aluatul se leaga. Formeaza o bila, infasoara in folie si da la frigider 30 minute.
Pregateste umplutura:
Amesteca feliile de caise cu zaharul, amidonul, vanilia si coaja de lamaie. Lasa deoparte 10-15 minute. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un disc pe hartie de copt, cam 30 cm diametru. Transfera pe tava. Aseaza fructele in mijloc, lasand o margine libera de 4-5 cm. Ridica marginile aluatului peste fructe, lasand mijlocul descoperit.
Unge aluatul cu galbenus de ou si presara zahar brun pe margini. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana cand aluatul este auriu si fructele s-au inmuiat usor si au lasat sirop. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie ori smantana dulce.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii