O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Pregateste aluatul:
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un blender pana obtii o textura nisipoasa. Adauga treptat apa rece, amestecand pana cand aluatul se leaga. Formeaza o bila, infasoara in folie si da la frigider 30 minute.
Pregateste umplutura:
Amesteca feliile de caise cu zaharul, amidonul, vanilia si coaja de lamaie. Lasa deoparte 10-15 minute. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un disc pe hartie de copt, cam 30 cm diametru. Transfera pe tava. Aseaza fructele in mijloc, lasand o margine libera de 4-5 cm. Ridica marginile aluatului peste fructe, lasand mijlocul descoperit.
Unge aluatul cu galbenus de ou si presara zahar brun pe margini. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana cand aluatul este auriu si fructele s-au inmuiat usor si au lasat sirop. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie ori smantana dulce.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii