Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 150 g unt rece, taiat cuburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de sare
  • 3-4 linguri apa foarte rece
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 g caise coapte, taiate felii
  • 3-4 linguri zahar (dupa gust si dupa cat de dulci sunt caisele)
  • 1 lingura amidon sau faina (pentru a lega sucul fructelor)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • Coaja rasa de lamaie (optional)
  • Pentru finisat:
  • 1 galbenus de ou (pentru uns)
  • 1 lingura zahar brun (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare

Pregateste aluatul:
Pune faina, zaharul si sarea intr-un bol. Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un blender pana obtii o textura nisipoasa. Adauga treptat apa rece, amestecand pana cand aluatul se leaga. Formeaza o bila, infasoara in folie si da la frigider 30 minute.

Pregateste umplutura:
Amesteca feliile de caise cu zaharul, amidonul, vanilia si coaja de lamaie. Lasa deoparte 10-15 minute. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un disc pe hartie de copt, cam 30 cm diametru. Transfera pe tava. Aseaza fructele in mijloc, lasand o margine libera de 4-5 cm. Ridica marginile aluatului peste fructe, lasand mijlocul descoperit.
Unge aluatul cu galbenus de ou si presara zahar brun pe margini. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana cand aluatul este auriu si fructele s-au inmuiat usor si au lasat sirop. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie ori smantana dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura