Briose:
Ciresele le-am spalat, scos samburii si taiat marunt.
Albusurile in care am pus un praf de sare, le-am batut spuma cu 4 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.
Galbenusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra, le-am amestecat cu faina alternand cu untul topit, am adaugat bicarbonatul stins cu putin otet, ciresele taiate marunt, cacaua si ciocolata topita, apoi am turnat usor peste albusuri si amestecand de jos in sus.
Am uns forma de briose cu putin unt topit, am umplut fiecare lacas doar 3/4, apoi briosele le-am copt in cuptorul (preincalzit) 20 de minute.
Dupa ce le-am racit 10 minute, le-am scobit cu o lingurita si le-am umplut cu crema ganache.
crema:
intr-un vas asezat la bain marie, am topit ciocolata, apoi tragand vasul de pe foc am amestecat-o cu frisca lichida.
ornare:
Am batut frisca bine, i-am adaugat intaritorul si zaharul pudra, apoi cu un poche cu dui am ornat deasupra brioselor. Deasupra fiecaruia, am asezat cate o cireasa scaldata in ciocolata topita si presarata cu zahar tos.
Am presarat cu ciocolata amaruie data prin razatoare.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii