Ingrediente
● Ingrediente : |
● 1 lingura untura |
● 300 gr pulpa porc |
● 150 gr muschi afumat |
● 150 gr carnat afumat |
● 2 buc ceapa rosie |
● 2 buc rosie |
● 1/4 telina ( 1 telina mai mica) |
● 3-4 catei usturoi |
● 2 morcovi de marime medie |
● 1 patrunjel radacina |
● 1 ardei gras rosu |
● ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie) |
● 3 cartofi medii |
● 1 ou |
● 100 gr faina |
● sare , piper macinat |
● 1 lingurita boia dulce |
● 1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen) |
● 1 lingurita maghiran |
Mod de preparare
Preparare :
Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina , un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.
Se serveste fierbinte acompaniat de un ardei iute .
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulyas Pastoresc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
nelu_bass
• 01.09.2009 20:02:26
Sa traiesti mult si bine !!!! Asa ceva am mancat in Ungaria acum 15 ani intr-un restaurant ... Se prea poate a nu fie exact aceeasi reteta,dar cert este ca nu imi inchipuiam sa simt excitarea papilelor gustative la un nivel asa de ridicat,stai sa ne intelegem....multumita retetei tale !!! Am facut exact cum ai scris mai sus,si a iesit in asa fel incat mama mea ..s-a suparat pe mine !!! O citez pe mama: se pare ca eu nu mai sunt de folos ina casa asta ! " Iti fac cadou un CD cu primul album al trupei POPAS !!
lucia_bp
• 17.01.2009 20:14:11
Acesta este guyas-ul original !Si cat am vrut sa am reteta !
Multumesc!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 30.09.2009 17:32:17
:)) Nelu ma bucur sincer ca am fost de folos cu reteta !