Ciorba de perisoare cu cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ingrediente

  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii potrivite decojite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • 4 linguri smantana
  • Pentru perisoare:
  • 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt.
Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus.
Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam.
Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile.
Dam gust cu sare, piper.
Perisoarele:
Ceapa o curatam si o maruntim bine.
Verdeata o tocam.
Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust.
Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme.
Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.
Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie