Rulouri de clatite cu diverse umpluturi

Complexitate
medie
Rulouri de clatite cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • Foi de clatite coapte in tava de la cuptor pe hirtie de copt , din 2 oua , faina si lapte + apa cit e nevoie mie de obicei imi ies 24 clatite in tigaie de data asta mi-au iesit 5 foi pt ca am gresit si am facut una prea groasa deci ar tb sa iasa 6
  • Compozitia pt umplutura:
  • ---------------------------------
  • ROSIE:
  • - eu am pus resturi de mortadela + prosciuto , macinate in robot si amestecate cu unt
  • - se poate umple si cu sos de carne ( ragu- reteta o gasiti executata de Giulia ) ( asa am mincat de craciun la cumnata mea )
  • - dar se poate si cu carne de la conserva ( alea olandeze Tulip sau altele , numai sa fie bune nu pline de grasime sau zgirciuri ca alea din Ro )
  • VERDE:
  • - frunze de spanac oparite si scurse sau numai inabusite in apa care o lasa frunzele ( eu asa fac sa ramina pe jumatate crude )
  • - in lipsa de spanac merg si alte buruieni verzi ( broccoli, sau alte frunze in Italia e plin de frunze verzi comestibile banuiesc ca peste tot e la fel , deci verzituri dupa gust) eu am folist frunze de bieta ( adica un fel de sfecla )
  • ALB:
  • - ciuperci taiate bucati sferturi sau jumatati depinde de marime sau taiate felii dc sunt porcini ( cred ca hribi se numesc in romaneste ) , calite in unt cit o nuca si 1 lingura de ulei se adauga putina sare, piper si patrunjel tocat cind se da tig
  • In plus parmezan sau grana sau alt cascaval ras

Mod de preparare

Se face aluatul de clatite , se incalzeste cuptorul la mediu , si se aseaza in tava hirtie de copt . Se toarna aluat de clatite pe hirtie dar maxim 1 -2 mm nu mai mult , cit sa acoperi bine hirtia sa nu ramina gauri .. se coace in cuptor pina se intareste clatita adica citeva minute bune... se scoate tava si se lasa clatita sa alunece pe servete de bumbac , se acopera cu alt servet ... in felul asta se mai coace in caldura ei , si nu se intareste .. va ramine maleabila ca sa o poti rula .

Dupa ce se executa toate foile de clatita , si sunt toate ca un turn pe masa cu servete de bumbac intre ele ...( eu am folosit aceasi foaie de hirtie de copt mereu ... dc voi vreti puteti coace fiecare clatita pe alta hirtie ... ). Se ia fiecare clatita si se unge cu cite o umplutura , apoi se presara cu brinza rasa si se ruleaza.

Rulourile se taie felii ( mie mi-au iesit 8 felii din fiecare ) si se aseaza in tava de Jena / Pirex unsa cu putin unt sau ulei. Se aseaza un rind cu umplutura rosie, unul verde si unul alb ( steagul italiei) si se presara cu brinza rasa ... se pot pastra in frigider asa aranjate cu folie de aluminiu sau transoparenta pina cu vreo 20 min inainte sa serviti masa ( dc le pregatiti pt musafiri ).

Se pune tava neacoprita in cuptorul deja cald, se lasa doar cit e nevoie sa se topeasca brinza si sa se rumeneasca usor ... Se serveste cite un rotocol din fiecare culoare ( asta dc mai aveti si aperitive, felul 2 si desert ... dc numai clatitele vor fii fel unic ... puteti umple farfuria de rotocoale )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie