Quiche cu somon si porumb

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Quiche cu somon si porumb

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 120 gr unt
  • 1-2 linguri apa rece
  • pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 1 cutie mica de porumb dulce
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie branza Cottage light de la Delaco
  • 150 gr cascaval
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 150 gr somon gatit
  • 2 linguri frunze proaspete de menta
  • pentru sos:
  • 2 linguri castravete razaluit
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • cateva frunze proaspete de menta tocate marunt

Mod de preparare

Pentru aluat, am folosit robotul de bucatarie: am pus faina si sarea in bolul robotului si am dat 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele. Am adaugat untul rece taiat cubulete si oul. Am pus capacul si am pornit robotul. In cateva secunde, ingredientele incep sa devina nisipoase, atunci se adauga 1-2 linguri de apa rece prin ochiul robotului. Adaugati apa atat cat este necesar, pana aluatul se leaga intr-o bila. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Infainam o planseta de silicon sau masa de lucru, punem aluatul rece, il pudram cu faina si intindem o foaie cu sucitorul. Punem aluatul intr-o forma rotunda de tarte pe care am tapetat-o cu unt si faina. Cu coada unei linguri de lemn, apasam aluatul pentru a face cateva forme frumoase pe margine. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Punem o hartie de copt in aluatul din tava, iar pe acesta punem boabe de fasole sau bilute speciale de coacere. Dam forma la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 15 minute.
Pentru umplutura: eu am avut pestele dinainte prajit la gril, deci nu a fost nevoie decat sa-l curat de oase si sa-l rup in bucati. Am batut ouale ca pentru omleta cu un praf de sare. Am adaugat branza si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Am amestecat, am mai adaugat 1 praf de piper, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, pestele, menta tocata marunt, porumbul din conserva, ceapa taiata rondele. Am amestecat toate ingredientele si am mai adaugat 1 ou la cele 3 puse la inceput, pentru ca era prea groasa compozitia.
Dupa cele 15 minute in care aluatul s-a copt in orb, se scoate, se inlatura hartia cu boabele, se pune umplutura si se da quiche-ul la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 30 minute. Se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Se lasa sa se raceasca , se portioneaza si se serveste cu sosul facut prin amestecarea ingredienteleor scrise mai sus. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
2
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Desert clatite de post
Bucataras.RO

Desert clatite de post

Se fac atat de usor si sunt atat de bune!

Desert clatite de post
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola