Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Complexitate
redusa
Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Ingrediente

  • morcovi
  • mazare
  • cartofi
  • cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton
  • coji de oua
  • supa
  • gelatina cite este nevoie pentru cantitatea de lichid (supa) folosita

Mod de preparare

1. Cu virful unui cutit facem o mica gaura in coaja oului crud (o gaura pe care apoi o largim cu atentie) si cu o scobitoare rupem galbenusul in interiorul oului dc nu reusim sa il scoatem altfel.

2. Inmuiem gelatina asa cum scrie pe pachet mai intii in apa rece si apoi o topim in supa calduta.

3. Cu ajutorul unei scobitori potrivim in interiorul oului frunzulite de marar/ patrunjel/ busuioc sau ce va place.

4. Umplem ouale cu: morcovi, mazare, cartofi, cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton fiecare poate face cum ii place. Eu am pus: morcov, cartof, mazare, marar, cremvurst si gogosar murat.

5. Adaugam supa cu gelatina pina cind se umple.

6. Lasam sa se raceasca citeva ore in frigider si apoi le curatam de coaja si le asezam pe platou.
Ideea mi-a venit cind am vazut pozele luate de pe net publicate de Maria la subiectul cu ornamente... am zis ca se poate face usor ... seamana cu ouale din legume facute de Anjelic anul trecut.

Am spart insa ouale in fund: lol: ca apoi sa le pun sa stea ioarecum in picioare ca in poza cu pricina (nu culcate ca ale lui Angi).

E bine sa le curatati de coaja cu putin timp inainte sa le serviti ca se cam "aburesc". Adica daca stau ff mult asa curatate in farfurie si pe masa din bucatarie cum a stat al meu dupa ce l-am, pozat (3 ore pe masa) arata cam "aburit " si usor "inmuiat", deci nu le curatati cu mult timp inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola