Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali.
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el).
Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti ½ din cantitatea de boabe de mazare.
* Eu am amestecat ½ din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente.
Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate ½ lingurita de sare si piper.
Turnati in tava.
Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare.
Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional).
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit.
Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie.
Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPlacinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Cum merg c-o bere...
Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeniEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii