Pe 20 decembrie se sarbatoreste Ignatul, aceasta fiind si ziua in care se taie porcii. Preparatele din carne de porc pregatite de Ignat sunt si cele care se pun pe masa traditionala de Craciun, dar si pe cea de Revelion. Prin modul special de preparare, aceste produse pot fi mancate si intr-o perioada mai lunga de timp.
Insa, din diverse motive, unele dintre preparatele traditionale din carnea de porc, cum ar fi sangeretele sau toba in sange, se mai fac in putine gospodarii din Romania.
In orice caz, noi am facut o lista cu unele dintre cele mai gustoase specialitati care se pregatesc de Ignat, imediat dupa taierea porcului:
6. Slanina fiarta cu boia si usturoi
Sursa foto: restaurantedelux.ro
Cam asta trebuia să iasă http://dlicedorient.blogspot.fr/2012/10/biscuits-sesame.html, sunt pe aproape ;) Data viitoare...
Biscuți cu Nutella și topping de susanRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii