Pe 20 decembrie se sarbatoreste Ignatul, aceasta fiind si ziua in care se taie porcii. Preparatele din carne de porc pregatite de Ignat sunt si cele care se pun pe masa traditionala de Craciun, dar si pe cea de Revelion. Prin modul special de preparare, aceste produse pot fi mancate si intr-o perioada mai lunga de timp.
Insa, din diverse motive, unele dintre preparatele traditionale din carnea de porc, cum ar fi sangeretele sau toba in sange, se mai fac in putine gospodarii din Romania.
In orice caz, noi am facut o lista cu unele dintre cele mai gustoase specialitati care se pregatesc de Ignat, imediat dupa taierea porcului:
6. Slanina fiarta cu boia si usturoi
Sursa foto: restaurantedelux.ro
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii