Piftie

Complexitate
redusa
Piftie

Ingrediente

  • -un rasol de porc cu adidas cu toy
  • -2 limbi de porc
  • -un morcov
  • -sarepiper
  • -boia dulce
  • -3 capatani de usturoi

Mod de preparare

Se curata cu atentie rasolul de porc, daca mai este nevoie se a[eleaza la flacara aragazului. Se s[ala bine. Intr-o oala mai mare se pun la fiert in apa rece, la foc mic rasolul, "adidasul" si cele doua limbi de porc.
Dupa ce am luat spuma se pune morcovul. Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia se pune usturoiul zdrobit in zeama si sde sco cele doua limbi ca sa fie curatate de pielita cat sunt fierbinti. Se potriveste gustul de sare. Se pune vasul la rece pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si se face totodata si proba coagularii.

A doua zi se degreseaza totul si pune din nou oala la foc. Se scoate carnea, se portioneaz si se aseaza in castroane/castronase/farfurii, apoi se acopera carnea cu zeama strecurata in prealabil. Se duc vasele intr-un loc racoros (atentie, nu foarte racoros pentru ca daca ibgheata aspicul este compromis).

Dupa coagularea aspicului se pudreaza cu piper si boia dulce.
In cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

In locul rasolului de porc se poate folosi:
-amestec rasol de porc cu rasol de vitel (aspicul nu iese asa de limpede);
-un rasol afumat asociat cu limba de posrc sau rasol de vitel; -acesta varianta fiind cea mai gustoasa.
Se consuma la aperitiv ca atare, sau dupa gust se asociaza cu suc de lamaie sau cu hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Prajitura cu mere
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

la prepararea aluatului am folosit crema de branza Ceva Fin cu smantana.

Prajitura cu mere
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii