Piftie

Complexitate
redusa
Piftie

Ingrediente

  • -un rasol de porc cu adidas cu toy
  • -2 limbi de porc
  • -un morcov
  • -sarepiper
  • -boia dulce
  • -3 capatani de usturoi

Mod de preparare

Se curata cu atentie rasolul de porc, daca mai este nevoie se a[eleaza la flacara aragazului. Se s[ala bine. Intr-o oala mai mare se pun la fiert in apa rece, la foc mic rasolul, "adidasul" si cele doua limbi de porc.
Dupa ce am luat spuma se pune morcovul. Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia se pune usturoiul zdrobit in zeama si sde sco cele doua limbi ca sa fie curatate de pielita cat sunt fierbinti. Se potriveste gustul de sare. Se pune vasul la rece pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si se face totodata si proba coagularii.

A doua zi se degreseaza totul si pune din nou oala la foc. Se scoate carnea, se portioneaz si se aseaza in castroane/castronase/farfurii, apoi se acopera carnea cu zeama strecurata in prealabil. Se duc vasele intr-un loc racoros (atentie, nu foarte racoros pentru ca daca ibgheata aspicul este compromis).

Dupa coagularea aspicului se pudreaza cu piper si boia dulce.
In cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

In locul rasolului de porc se poate folosi:
-amestec rasol de porc cu rasol de vitel (aspicul nu iese asa de limpede);
-un rasol afumat asociat cu limba de posrc sau rasol de vitel; -acesta varianta fiind cea mai gustoasa.
Se consuma la aperitiv ca atare, sau dupa gust se asociaza cu suc de lamaie sau cu hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Salata calda cu caracatita
Bucataras.RO

Salata calda cu caracatita

O salata calda cu caracatita as zice ca e binevenita zilele acestea.  

Salata calda cu caracatita
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti