Piftie

Complexitate
redusa
Piftie

Ingrediente

  • -un rasol de porc cu adidas cu toy
  • -2 limbi de porc
  • -un morcov
  • -sarepiper
  • -boia dulce
  • -3 capatani de usturoi

Mod de preparare

Se curata cu atentie rasolul de porc, daca mai este nevoie se a[eleaza la flacara aragazului. Se s[ala bine. Intr-o oala mai mare se pun la fiert in apa rece, la foc mic rasolul, "adidasul" si cele doua limbi de porc.
Dupa ce am luat spuma se pune morcovul. Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia se pune usturoiul zdrobit in zeama si sde sco cele doua limbi ca sa fie curatate de pielita cat sunt fierbinti. Se potriveste gustul de sare. Se pune vasul la rece pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si se face totodata si proba coagularii.

A doua zi se degreseaza totul si pune din nou oala la foc. Se scoate carnea, se portioneaz si se aseaza in castroane/castronase/farfurii, apoi se acopera carnea cu zeama strecurata in prealabil. Se duc vasele intr-un loc racoros (atentie, nu foarte racoros pentru ca daca ibgheata aspicul este compromis).

Dupa coagularea aspicului se pudreaza cu piper si boia dulce.
In cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

In locul rasolului de porc se poate folosi:
-amestec rasol de porc cu rasol de vitel (aspicul nu iese asa de limpede);
-un rasol afumat asociat cu limba de posrc sau rasol de vitel; -acesta varianta fiind cea mai gustoasa.
Se consuma la aperitiv ca atare, sau dupa gust se asociaza cu suc de lamaie sau cu hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
1
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
3
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa