Piftie

Complexitate
redusa
Piftie

Ingrediente

  • -un rasol de porc cu adidas cu toy
  • -2 limbi de porc
  • -un morcov
  • -sarepiper
  • -boia dulce
  • -3 capatani de usturoi

Mod de preparare

Se curata cu atentie rasolul de porc, daca mai este nevoie se a[eleaza la flacara aragazului. Se s[ala bine. Intr-o oala mai mare se pun la fiert in apa rece, la foc mic rasolul, "adidasul" si cele doua limbi de porc.
Dupa ce am luat spuma se pune morcovul. Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia se pune usturoiul zdrobit in zeama si sde sco cele doua limbi ca sa fie curatate de pielita cat sunt fierbinti. Se potriveste gustul de sare. Se pune vasul la rece pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si se face totodata si proba coagularii.

A doua zi se degreseaza totul si pune din nou oala la foc. Se scoate carnea, se portioneaz si se aseaza in castroane/castronase/farfurii, apoi se acopera carnea cu zeama strecurata in prealabil. Se duc vasele intr-un loc racoros (atentie, nu foarte racoros pentru ca daca ibgheata aspicul este compromis).

Dupa coagularea aspicului se pudreaza cu piper si boia dulce.
In cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

In locul rasolului de porc se poate folosi:
-amestec rasol de porc cu rasol de vitel (aspicul nu iese asa de limpede);
-un rasol afumat asociat cu limba de posrc sau rasol de vitel; -acesta varianta fiind cea mai gustoasa.
Se consuma la aperitiv ca atare, sau dupa gust se asociaza cu suc de lamaie sau cu hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata cu fructe tropicale
Bucataras.RO

Salata cu fructe tropicale

Astazi va las un desert lejer, plin de fructe, fructe de iarna, delicioase, aromate si zemoase.

Salata cu fructe tropicale
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate