Sunca Afumata

Postat pe: 17-02-2013
(0)

Ingrediente

sunca
sare
usturoi
moare de curechi
cimbru
foi de dafin

Mod de preparare

Avem la indemana trei categorii da sunca si le prelucram pe toate la un loc. Curelusa de pe burta o sectionam in fasii lungi si putin late ex. 30cm cu 6cm. Sunca de pe spate o desfacem in doua (a se observa ata suncii si a se indeparta osanza), obtinand astfel o sunca subtire si eleganta, in fasii de 25 pe 10 cm.

Ramane la atitudinea d voastra sa croiti sunca de pe buturi in cazul in care o degresam. Pentru a nu afecta calitatea siuncilor luam un ciubar de lemn si punem un strat de sare pe fundul lui dupa care asezam feliile de sunca una langa cealalta in asa fel incat sa nu avem goluri de aer intre bucati.

Un rand de sunca, un rand de sare, iar dupa ce terminam sunca invelim totul cu un strat de sare. Economia de sare duce la o calitate slaba a suncilor. Contactul cu apa a suncilor duce la deprecierea calitatii.

Timp de odihna pe strat de sare intre 14 si 21 de zile dar si daca o pastram la sare nu intervine nimic in calitatea ei. Dupa 21 de zile, se poate si mai de vreme, se scoate suncile se scutura de sare se leaga cu sfoara la unul din capete sa fie pregatite de atarnat.

Intr un cazan pe pirostii, apa, moare de curechi, usturoi, cimbru si foi de dafin dupa placul fiecarui dintre noi si asteptam sa dea in clool la care adaugam suncile. Sa zicem ca doua clocote ar fi indeajuns pentru ca suncile sa fie tratate termic.

La vant sa se zvante bine chiar si doua zile, dupa care le asezam in afumatoare dupa rostul ce l avem.
Pentru afumat cel mai bun lemn este lemnul dulce de pomi fructiferi, in nici un caz sa nu folosim bradul sau alta specie inrudita cu el.

Fumul trebuie sa ajunga in zona de contact cu sunca mai mult rece si asta depinde de calitatea fumatorii. O afumatoare buna da o sunca buna.
Sunca afumata, un corcovan de branza o legatura de ceapa rasie de apa, o pita dubla cu cartof.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sunca Afumata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sunca Afumata