Carnati de casa - Kolbasz

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

cca 10 kg carne porc mai grasa (daca carnea nu e grasa la 10 kg adaugam cca 3-4 kg grasime)
usturoi,
boia,
piper macinat ,
sare
mate subtiri

Mod de preparare

Carnea o macinam cu masina de tocat avand ciurul mai mare (marimea Cool.

Intr-o craticioara punem cca 1/2 litru apa sa se infierbinte si punem in el cca 200 gr sare sa se topeasca , adaugam tot aici piper macinat cca. 20gr, si boia cam 3 maini bune si omogenizam totul.

Se toarna peste carnea tocata si se framanta bine, se adauga usturoi pisat dupa gustul fiecaruia si se framanta in continuare. Se mai potriveste de sare, piper daca mai e nevoie si se umple apoi cu carnatarul in intestine.

Se inteapa pe alocuri cu un ac sa nu crape intestinul, se rasuceste din juma in juma de metru si se aseaza pe scandurase mai inguste si se pun la zvantat la rece pana a doua zi.

A doua zi se pun carnatii la afumat in afumatoare.
Se pot servi prajiti ori neafumati ori afumati cu pasta de hrean si maioneza sau cu mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carnati de casa - Kolbasz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iancsi
•  05.08.2011 09:52:49

Cam asa fac si eu dar mai pun boia de arde iute, dupa gust.
Cat despre comentariul lui neanicu, depinde de unde faci rost de boia si cat e de veche si bineanteles nu o folosi in loc de colorant!

Leila
•  29.01.2010 09:12:45

Fiecare cu gustul lui si stilul lui de a prepara carnatii. Tu continua pe stilul tau daca asa iti plac .

Pa

hojbotanicolae
•  29.01.2010 08:08:58

sunt buni si fara boia de ardei prea multa boia amaraste

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carnati de casa - Kolbasz