Se alege slaninuita de la gusa porcului, se spala bine, se usuca, se niveleaza sa ii dam o forma frumoasa. Daca este prea lunga o crestam in doua, trei, si o saram, bine de tot. Intre timp punem apa la fiert, adaugam piperul si frunzele de dafin... cand incepe sa fiarba apa, punem slaninuta acolo si dam la foc mai mic sa fiarba.
Mai adaugam apa din cand in cand daca este necesar si mai intoarcem slanina ca sa fiarba uniform pe ambele parti. Incercam cu o furculita daca este gata, daca patrunde usor in slanina atunci e fiarta, daca patrunde mai greu mai lasam la fiert. Daca putem taiem putin dintr-un colt de slanina ca sa vedem daca este destul de sarata, daca nu ne comvine mai adaugam sare.
Dupa ce a fiert, inchidem aragazul si lasam slanina in oala, acoperita cu un capac, pana la racirea completa sau aproape. Scoatem, scurgem si presaram din abundenta usturoi tocat presam sa se lipeasca bine de ea si apoi pudram din belsug cu boia. Dam la frigider.
Se serveste rece, pe post de aperitiv langa un paharel de tuica. Se poate imparti in portii, pune la cutiute de plastic si pastra la congelator.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii