Caltabosi - Majos Hurka

Complexitate
redusa
Caltabosi - Majos Hurka

Ingrediente

  • Asa facem noi caltabosii:
  • 6 kg limba porc
  • 35 kg orez
  • 1 cap de porc
  • ficatul, inima, plamanul de la porc
  • sare, piper, cimbru, ienibahar
  • mate

Mod de preparare

Se pune orezul spalat la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara. Separat fierbem limba, capul, ficatul, inima in apa in care punem sare, piper boabe.

Dupa ce este totul fiert il scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne (ciurul sa fie de marimea Cool.

Amestecam tocatura cu orezul , codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul, daca facem abuz de el va da un gust ca de petrol) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in mate. Intr-o cratita mai mare punem intre timp apa cu sare la fiert.

Din 20 in 20 de cm rasucim matul(intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara. Umplutura trebuie lasat mai moale in intestin adica nu trebuie indesat foarte tare. Se inteapa din loc in loc cu un ac. Luam apoi caltabosii si ii asezam in cratita unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei, dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu muraturi. Se pot servi si neprajiti .

Pofta buna !

PS: de obicei se pune limba care apartine porcului Razz ,dar caltabosul e cu ata mai bun cu cat pui mai multa limba . In cazul in care pui 1 buc limba punem doar 1.5 kg orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

c

cristian • 30 Noiembrie 2024, 11:23 f buni bravooooooooooooooooo

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti