Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne.
- Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata
- Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata.
In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru.
Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare.
Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati).
Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros.
Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii
cristian • 30 Noiembrie 2024, 11:07 f buna