Slanina de Gusa, Papricata

Complexitate
redusa
Slanina de Gusa, Papricata

Ingrediente

  • -gusa de porc
  • -boabe de piper negru
  • -1- 2 foi de dafin
  • -1 ceapa, taiata in sferturi
  • -4- 5 catei de usturoi, intregi
  • -1 lingurita cu boabe de coriandru
  • -sare
  • -boia de ardei, dulce

Mod de preparare

Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne.
- Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata
- Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata.

In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru.
Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare.
Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati).

Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros.
Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

c

cristian • 30 Noiembrie 2024, 11:07 f buna

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci