Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne.
- Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata
- Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata.
In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru.
Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare.
Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati).
Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros.
Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii
cristian • 30 Noiembrie 2024, 11:07 f buna