Vinete Barcute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Vinete Barcute

Ingrediente

  • 3 vinete (aprox 1 kg)
  • 500 g piept pui fara os
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 4 felii de cascaval
  • 200 ml ulei pt prajit
  • rozmarin macinat
  • piper & usturoi
  • amestec mexican (coriandru, chili, mustar, morcov, paprika)
  • 1 leg patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie. Rosiile se taie felii, iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor, din cm in cm, apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.

Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete. In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte. Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete, ceapa si patrunjelul se toaca marunt.

In 2-3 linguri de ulei (ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie, se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.

Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc, lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin. Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.

Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute. Se servesc presarate cu patrunjel verde!

Pofta buna!
Se pot servi ca atare sau cu smantana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola