Luati o tava dreptunghiulara, ungeti-o din gros cu margarina si tapetati-o cu pesmet. Puneti pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu intindeti foile, dimpotriva, incretiti-le, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care lasati sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid.
Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza in branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Amestecati total bine.
Continuati sa puneti straturi succesive, pana se termina foile. Pastrati trei, pe care sa le puneti pe deasupra. Incretiti-le, dar nu prea tare, si nu mai adaugati branza peste acest ultim strat.
Rasuciti marginile placintei si rasfrangeti-le, pentru ca amestecul sa nu se scurga si sa dea in cuptor. Stropiti cu margarina foaia de deasupra si, cand dati placinta la cuptor (la 350 grade F, ori 177 grade C), turnati deasupra 1/2 de ceasca de apa rece. Cand placinta e rumenita si crescuta, se scoate de la cuptor, se taie in bucati patrate si se serveste calda.
La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzatorul expunea in vitrina placinte enorme, crescute si bine rumenite, grozav de apetisante. Reteta aceasta, care aminteste indeaproape de faimoasa "Follas", este foarte buna si usor de preparat. Incercati-o!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO prajitura rapida cu o aroma deosebita care se mananca foarte repede.
Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nucaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii