Ingrediente
● Pentru vinete: |
● 2-2,5 kg vinete coapte, curatate, scurse si tocate |
● 1 ceapa tocata marunt si usor calita, doar cat sa se inmoaie |
● 2 catei de usturoi zdrobiti |
● 1- 2 lingurite otet de vin sau de mere, dupa gust |
● sare |
● Maioneza: |
● 500 ml ulei |
● 2 oua intregi |
● 1 lingurita zeama de lamaie |
● Topping de rosii cu ardei copti: |
● rosii bine coapte |
● ardei gras copt, curatat de pielita, cotor si seminte |
● oregano, dupa gust |
● 1 legatura de patrunjel verde tocat marunt |
● 1 lingurita zahar |
● sare |
● piper |
Mod de preparare
Amestecati vinetele tocate cu ceapa calita si usturoiul. Adaugati sare si otet, dupa gust.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.
Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.
Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.
Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.
Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.
Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.
Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany