Ingrediente

Pt crema:
500ml lapte
150g zahar
5 gabenuse
1 vanilina
50g faina
Pt blat:
250g faina
1 ou intreg + 1 albus
coaja rasa de la o lamaie
sare
100g zahar
1praf de copt
Pt decor:
4 piersici
1 gelatina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert. Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina. Dupa ce s-a format o crema pufoasa, se adauga laptele si faina.

Cand laptele din cratita, incepe sa clocoteasca, se adauga galbenusele cu restul, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa care se stinge focul si se lasa la racit.

Dupa care se fac aluatul. Asadar, intr-un bol punem faina, untul, praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie, rasa, putina sare si se framanta bine. Dupa care, se pune aluatul, pe o folie si se da la frigider pt 40 min.

Dupa, acest timp, se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o hartie de copt, care a fost taiata cat tava.

Dupa ce a fost intins, cu tot cu hartie se pune in tava. Tava se da la cupor, pana aluatul prinde o culoarea maronie, placuta.

Dupa care, scoatem aluatul din cuptor si il lasam la racit.

Dupa ce s-a racit si aluatul, il luam de pe hartia de copt si il aranjam pe un platou. Dupa care, punem crema peste el si o aranjam uniform.

Piersicile se spala si se taie feliute. Feliutele se aranjeaza peste crema, dupa plac.

Dupa ce ati terminat de aranjat piersicile, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Mai apoi punem gelatina peste fructe.

Pofta buna!
Lasam tarta, cel putin 2h, deoparte, inainte de a o consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Piersici" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Piersici