Placinta Verde si Alba

Complexitate
redusa
Placinta Verde si Alba

Ingrediente

  • Pt foi:
  • -50-70 g unt la temperatura camerei
  • -o cana de apa calduta cca 250 g
  • -drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura otet
  • -cca 500 g faina
  • Umplutura verde:
  • frunze de cicoare oparite, scurse, trase in tigaie cu putin ulei
  • usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara)
  • \masline negre fara simburi si taiate rondele
  • 125 gr urda
  • Umplutura alba
  • carne de pui fiarta
  • masline fara simburi si taiate rondele
  • 125 gr urda (ricotta)
  • 1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras)

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru. Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi. Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi.

In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara.
Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor.

Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.

La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire. Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.
Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata

Umplutura verde:
frunze de cicoare oparite, scurse, "trase" in tigaie cu putin ulei,
usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara), iar usturoiul se arunca dupa ce a lasat gustul. Am adaugat masline negre fara simburi si taiate rondele. Am mixat in blender si am adaugat 125 gr urda.

Umplutura alba
Carnea de pui fiarta (eu am fiert spinarea unui pui si am scos carnea de pe oase: lol:. Din seria nimic nu se arunca totul se refoloseste). Am amestecat cu masline fara sinburi si taiate rondele + 125 gr urda (ricotta) si 1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras).

Am facut rulouri, asezat pe hirtie de copt in tava, unse cu putina margarina si coapte la foc maricel pina s-au rumenit.
Aluatul este cel din reteta scrisa de Melianda aici
http: //www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=3128&name=placinta_cu_branza_sarata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure
Bucataras.RO

Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

La multi ani! Noul An sa va aduca sanatate multa, ca restul le mai facem noi. Multe impliniri frumoase si tot ce e mai bun pe...

Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola