Placinta la Aburi

Complexitate
redusa
Placinta la Aburi

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 pahar branza telemea
  • -1 pahar branza de vaci
  • -1 pahar smantana grasa / iaurt gras ( sau mai mult), functie de consistenta umpluturii
  • -4 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • ( pahar cu o capacitate 250 ml)
  • Topping
  • -200 g smantana
  • -1 ou
  • Altele
  • -1 pachet foi de placinta
  • -250 g unt / margarina
  • -ulei
  • -putin pesmet

Mod de preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Umplutura
Amestecati branza telemea ( trecuta prin razatoare sau sfaramata bine) cu branza de vaci.
Incorporati smantana grasa / iaurt gras, ouale, praful de copt si omogenizati. Adaugati extra smantana / iaurt, astfel incat amestecul sa fie unul mai lichid. Dati deoparte.

Ungeti generos cu unt / margarina o tava sau un vas termorezistent si presarati cu pesmet.
Topiti restul de unt / margarina si lasati la racit.
Asezati pe fundul tavii 3 foi de placinta stropite fiecare cu unt, lasand marginile foilor sa imbrace si peretii laterali.
Puneti din umplutura lasand-o sa curga printre dintii unei furculite.
Urmatoarele foi de placinta nu le intindeti in tava / vas, ci dimpotriva, le incretiti pentru ca placinta sa fie pufoasa.
Procedati la fel cu grupe de 3 foi si umplutura, pana la epuizarea lor, avand grija ca ultimul strat sa fie format din 3 foi de placinta.
Inainte de ultimul strat, aduceti marginile foilor rasfrante peste peretii tavii spre mijloc pentru ca umplutura sa nu se scurga, apoi asezati deasupra ultimele 3 foi incretite.
( Daca untul / margarina nu ajunge pentru toate foile de placinta, puteti folosi ulei).
Stropiti cu unt foaia de deasupra si turnati peste placinta ½ ceasca cu apa rece.
Dati la cuptorul incins pentru cca 40 min, la 180 grade, reducand focul la 150 grade dupa primele 15 min.
Dupa 30 min de stat in cuptor, turnati peste placinta topping-ul format prin amestecarea smantanii cu ou si lasati in continuare la foc mic pana cand placinta este coapta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati-o 20 min acoperita ca sa se inmoaie putin si sa ramana usor zemoasa.


Nota
* Este recomandata folosirea branzei telemea de oaie care confera placintei o aroma si savoare inconfundabila.
** Puneti cu darnicie smantana sau iaurt gras in umplutura, astfel incat amestecul sa fie mai fluid si care sa poata curge printre dintii unei furculite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute