Placinta cu Branza Sarata I

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Branza Sarata I

Ingrediente

  • pt umplutura:
  • -600 g telemea de oi sau vaca
  • -6-7 oua
  • pt foi:
  • -50-70 g unt la temperatura camerei
  • -o cana de apa calduta cca 250 g
  • -drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura otet
  • -cca 500 g faina

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.

Pentru foi procedam astfel:
Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru.
Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi.

Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi.

In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara.
Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor.

Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.

La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire.

Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.
Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata.
Merge bine cu un pahar de bere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!