Amestecam faina cu drojdia lichida cu zaharul, oul batut si lichidul (apa, lapte) + sarea. Framintam bine si incepem sa adaugam uleiul putin cite putin in timp ce framintam, lasam sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.
Rupem bucati din aluat si acem bile pe care le asezam intr-o forma rotunda. Eu am mai facut si niste bile mai mici din aluat care mi-a ramas si le-am aseat in spatiile libere. Lasam sa creasca din nou. Incalzim cuptorul si ungem piinea cu oul batut (daca e cazul presaram mac sau susan).
Punem la copt la 220 C si dupa 10-15 minute micsoram flacara la 180C. Coacem pina se rumeneste.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii