Vinete cu Ton si Mozzarella

Complexitate
redusa
Vinete cu Ton si Mozzarella

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 2 vinete mai maricele
  • 100 g -150 g ton conserva in ulei
  • 100 g mozzarella
  • capere
  • oregan
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Vinetele cu tot cu coaje, se taie felii circa 1 cm., se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti, in ulei de masline (arachide, floarea soarelui) bine incalzit.

Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. Intr-o tava, puneti un strat de vinete, deasupra ton maruntit (scurs de ulei), felii subtiri de mozzarella, capere tocate, sare iar apoi un alt strat de vinete + ton + mozzarella + oregan + capere + sare.

Dati la cuptor circa 10 -15 minute ... pana cand s-a topit bine mozzarella.

Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Daca preparati cu vinete la gratar, cand puneti tonul adaugati si putin ulei de masline, in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie, sunt suficient de grase.
Se servesc caldute sau reci.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars