Paine cu Lapte

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Paine cu Lapte

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sare
  • 220 ml lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 70 grame unt
  • susan

Mod de preparare

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care il incalzim putin, si 4 linguri de faina. Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute.

In reteta originala se pun ingredientele in masina de paine. Eu am incercat fara, adica manual. Am pus intr-un castron mai inalt restul de lapte caldut, ouale, sarea, untul moale, maiaua si restul de faina. Am framantat bine circa 10 minute.

Va rezulta un aluat moale, pufos, care nu seva lipi de maini. Il lasam acoperit cu un servet la dospit circa 1 ora. Dupa ce aluatul creste si isi dubleaza volumul se pune pe masa de lucru si se imparte in sase bucati. Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi. Rulam pe latura lunga si mai lasam 10 minute la dospit, acoperite cu un servet.

Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt. Se iau din nou bucatile si se intind sub forma dreptunghiulara. Rulam pe latura mai mica si le punem in tava. Lasam din nou la dsopit circa 30 de minute, se pot pune in cuptorul de la aragaz pe care l-am incalzit cateva minute, apoi stingem focul.

Asa va creste mai repede. Scoatem tava si incalzim cuptorul. Ungem painica deasupra cu lapte si presaram mac si susan deasupra. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert tort cu jeleu de portocale
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de portocale

Desert tort cu jeleu de portocale
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola