Curcani din Aluat de Paine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Curcani din Aluat de Paine

Ingrediente

  • 2 bile din aluat de paine (marimea unui ou mic fiecare)
  • 1 ou batut
  • sticks de pretzel
  • migdale felii sau intregi
  • seminte de susan sau mac, sau chimen, sau nuca pisata
  • boabe de piper,
  • sare sau rosmarin

Mod de preparare

Se face un aluat de paine care se imparte in bile mici de marimea unui ou mic. Se pune la frigider sa fie reci. Se poate face aluatul si se poate tine la congelator pana la trei luni de zile. In cazul asta inainte de a pune la congelator se formeaza bilute de marimea unui ou mic si se congeleaza separat, puse pe o tava.

Dupa ce s-au congelat se pu toate intr-o punga, si se pastreaza pana le vine randul la copt. Deci, eu am scos aluatul de la congelator si l-am lasat la temparatura camerei pana s-a decongelat si a devenit moale dar totusi inca rece destul (altfel nu se poate lucra cu el ca se lipeste de maini).

Am luat doua bile si una am presat-o cu palma sa formez un disc de grosimea unui deget. A doua bila am presat-o doar putin si am taiat in doua, dar in parti inegale. Partea cea mai mica am modelat-o ca un sul si i-am dat forma cifrei doi, am uns cu ou batul partea discului unde trebuie sa fie gatul unui curcan si am lipit sulul.

Apoi am am facut o ciupitura cu foarfeca la jumate de cm de la varful sulului lipit pentru cap. Dupa aceia partea de aluat mai mare am presat-o cu palma si am crestat-o cu foarfeca, sa ii dau forma de eventai. Am uns din nou cu ou batut partea din spate a corpului curcanului si am atasat evantaiul obtinut si am format astfel coada curcanului. .

Am asezat direct pe tava pe care urma sa ii coc. Am acoperit cu o folie de plastic pe care inainte am uns-o cu ulei si am lasat la loc cald curcaneii ca sa isi dubleza marimea. Cand au fost aproape dospiti am indepartat folia de plastic, am uns corpul curcanului cu ou batut si am presarat seminte de susan pe corp iar pe coada am lipit (dupa ce am uns si acolo cu ou ) felii de migdale. Cine doreste poate folosi i loc de susan, seminte de mac, sau de chimen, sau nuci pisate.

Am uitat sa spun ca la capul curcanului unde am facut ciupitura aia mica, partea de la inceput se trage in jos ca sa se formeze gusa curcanului si deasupra gusei se lipeste cu ou o felie de migdala sau chiar o migdala intreaga (asta va fi ciocul curcii).

Am pus in cuptor tava si am copt la foc mediu ca si orice paine. Dupa ce i-am scos din cuptor am rupt in doua un betisor de saratea si am infipt in corpul curcanului pe post de picioare

Desigur am uita inca ceva sa mai scriu. La capul curcanului se lipeste cu ou cite o boaba de piper care este ochiul curcanului si de abia atunci se pune la cuptor ptr coacere
Eu am folosit ou pentru a asambla partile curcanului, dar se poate folosi apa in locul oului atunci cand este post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura