Cuib de Randunica

Complexitate
redusa
Cuib de Randunica

Ingrediente

  • Umplutura
  • -200 g branza de vaci
  • -200 g branza de burduf / telemea
  • -200 g cascaval ras
  • -masline verzi
  • feliate
  • dupa gust
  • -1/2 ardei rosu
  • taiat cubulete
  • -1 ou fiert tare
  • zdrobit
  • optional
  • -2- 3 linguri cu varf
  • maioneza
  • -patrunjel si marar
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -piper
  • proaspat macinat
  • dupa gust
  • Altele
  • -500 g aluat foietaj
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte
  • pentru uns
  • Pentru decor
  • -masline negre
  • fara samburi
  • -cubulete de ardei rosu
  • -buchetele de broccoli

Mod de preparare

Pentru umplutura amestecati ingredientele cat sa se omogenizeze. Condimentati, dupa gust.
Lasati aluatul foietaj la decongelat.
Taiati-l in fasii de forma dreptunghiulara (25 x 10 cm).
Impartiti umplutura la numarul de fasii obtinute si puneti-o la mijlocul lor, pe lungime.

Treceti cu pensula inmuiata in apa peste aluat, de jur imprejurul fasiilor.
Ridicati marginile peste umplutura, lipiti-le prin presare, lasand cate un orificiu la distante egale. Uniti capetele sulului pentru a da o forma de colacei rotunzi.

Transferati-i distantati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenus.
Puneti in orificiile lasate in aluat, alternand, masline, ardei rosu si broccoli.

Dati la cuptorul preancalzit la 220 grade si coaceti la foc mare in primele 15 min apoi, reduceti temperatura la 180 grade pentru urmatoarele 15 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Lasati la racit pe un gratar.
Serviti la micul dejun, alaturi de un ceai fierbinte din plante.
Astfel de colacei se fac in Crimeea. Traditional, ei se pregatesc cu aluat foietaj facut in casa si umpluti cu branza. Numele acestui preparat a fost dat (probabil) dupa castelul Cuibul de randunica - capodopera si simbol al Crimeei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec Aperitiv cu Ou
3
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă
Bucataras.RO

Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă

Astăzi Andra Mihail pregătește o Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă. Dacă nu...

Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!