Coroana Regilor

Complexitate
redusa
Coroana Regilor

Ingrediente

  • Aluat foetaj (se formeaza 2 cercuri)
  • 1 galbenus pentru uns
  • Crema de migdale:
  • 180 g de pudra de migdale
  • 50 g de unt
  • 2 oua
  • 80 g de zahar
  • Crema patisiera:
  • 250 ml de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pasta de vanilie (extract, esenta)
  • 20 g de maizena, epifin

Mod de preparare

Incepem cu crema patisiera: punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia. Cu ajutorul unui robot mixam ouale cu restul de zahar si un praf de sare pana devin albe. Adaugam maizena si apoi laptele cald. Dam pe foc si invartim cu ajutorul telului pana se intareste, atentie nu trebuie sa se prinda. Cand s-a intarit stingem focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp, batem spuma untul pentru crema de migdale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul si la final pudra de migdale. Dupa ce crema patisiera s-a racorit adugam in crema de migadale jumatate din cantitate. Astfel formam o crema ce se numeste frangipane.

Taiam cercurile din aluatul foetaj, incercam sfacem unul putin mai mare (26 cm si 27-28 cm). Ungem cu galbenusul batut cu putina apa bordura cercului mai mare si umplem restul cercului cu frangipane. Asezam al doilea cerc si inchidem pe margine, ungem cu ou si dam la frigider cam 20 de minute. Scoatem din frigider si ungem iar cu ou, facem dupa placere un desen pe turta si d la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Preincalzim cuptorul, dar max 5 min. inainte de a infurna coroana. (Daca doriti sa puneti "la feve" puteti sa o faceti inaintea inchiderii coroanei daca e din argint, portelan, si dupa daca e din plastic).

O putem servi calduta sau rece. Pofta buna!

Eu am pregatit doua mai micute din cantitatea de frangipane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Cozonac Pufos
5
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Parteneri
Desert matcha cheesecake
Bucataras.RO

Desert matcha cheesecake

retete de suflet

Desert matcha cheesecake
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola