Biscuiti de `sticla`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti de `sticla`

Ingrediente

  • -350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • -125g unt
  • -125g zahar
  • -1 ou mare
  • -coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • -1/2 praf de copt
  • -putin sare
  • -bomboane tari

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.
Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare. Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici. Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.

Daca doriti ca sa prindeti in brad aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.

Apoi, tava se da la cuptor pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.

Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.

Dupa mine, sunt mult mai buni a doua zi, cand incep sa se inmoaie.

Sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare
Bucataras.RO

Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare

Nicio zi fara ciocolata! Am facut acest tort cu multaaa ciocolata deoarece ne place la toti din familie ciocolata si daca...

Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola