Ingrediente

350 gr branza sarata, telemea
un pachet unt (200 gr)
1 pahar iaurt (circa 150 gr)
2 oua
1 plic drojdie uscata (7 gr)
putina sare (asta depinde de cat de sarata este branza)
faina (circa 800-900 gr)
1 ou pentru uns deasupra
150 gr cascaval pentru ras deasupra
2 linguri lapte caldut

Mod de preparare

Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii

Dizolvam drojdia in 2 linguri cu lapte caldut si o lasam circa 1-2 minute. Dam pe razatoarea cu ochiuri mici branza si untul. Intr-un vas mai mare punem branza, untul, cele doua oua, iaurtul si drojdia. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. branza nu este foarte sarata, mai adaugam putina sare, dupa gust. Lasam aluatul la crescut circa 30 de minute intr-un loc caldut.

Pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul de circa 1 cm grosime. Decupam cu o forma speciala, in cazul in care nu avem forma, taiem cu un cutit fasii de circa 15 cm lungime. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cascaval ras.

Punem hartie de copt in tava si asezam saratelele. Eu am avut folie din silicon, este mult mai usor de curatat si nu se lipeste. Coacem saratelele in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra, circa 15-20 de minute, depinde de fiecare cuptor. Sunt delicioase calde, dar sunt la fel de gustoase si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saratele cu branza sarata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saratele cu branza sarata