Tocanita Bunicii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita Bunicii

Ingrediente

  • 250 g carne de porc taiata bucatele mici de tot
  • 3-4 linguri de untura
  • 5-6 rosii mici (cherry) de la congelator
  • 1 ardei gras mare (tocat marunt)
  • tot de la congelator
  • 1 ceapa mare, tocata marunt tot de la congelator
  • sare si piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cuburi de busuioc (circa jumatate de legatura)
  • 350 g paste
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Normal tocanita se face cu paste de casa (taietei lati) si aripi si copane de pui. Eu am pus carne de porc pentru ca asta am avut.
Se toaca ceapa, rosiile, ardeiul, busuiocul si usturoiul. Se taie carnea cubulete mici.

Intr-o cratita se pune untura si se pune peste ea carnea si toate celelatle componente gata pregatite spalate si tocate (fara usturoi si busuioc), se adauga apa atat cat sa acopere totul... se da la foc mic, se fierbe incet, din cand in cand se mai adauga tot cate putina apa.

Cand carnea este aproape fiarta se drege de sare, piper, si se adauga apa mai multa, se adauga pastele si se lasa la fiert. Inainte cu 2 minute de a inchide focul se adauga usturoiul si busuiocul... se mai fierbe 2 minute si gata, se pune capacul si se lasa asa. Lichidul din cratita nu trebuie sa fie mult, dar nici putin, sa fie suficient ca sa fiarba pastele si dupa ce au fiert sa nu mai existe lichid (el este absorbit de paste in timpul fierberii).

Se serveste cu smantana deasupra si cu castraveti murati.

Daca vreti sa nu aveti o tocanita taraneasca si vreti una mai moderna atunci in loc de apa adaugati apa combinata cu lapte si fierbeti asa pastele. La sfarsit adaugati cascaval ras (parmezan) din belsug si presarati busuioc proaspat tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Soleanca (Ciorba ruseasca)
Bucataras.RO

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Am văzut această ciorbă (impropriu spus ciorbă, se află situată undeva între supă şi ciorbă) acum câteva...

Soleanca (Ciorba ruseasca)
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola