Normal tocanita se face cu paste de casa (taietei lati) si aripi si copane de pui. Eu am pus carne de porc pentru ca asta am avut.
Se toaca ceapa, rosiile, ardeiul, busuiocul si usturoiul. Se taie carnea cubulete mici.
Intr-o cratita se pune untura si se pune peste ea carnea si toate celelatle componente gata pregatite spalate si tocate (fara usturoi si busuioc), se adauga apa atat cat sa acopere totul... se da la foc mic, se fierbe incet, din cand in cand se mai adauga tot cate putina apa.
Cand carnea este aproape fiarta se drege de sare, piper, si se adauga apa mai multa, se adauga pastele si se lasa la fiert. Inainte cu 2 minute de a inchide focul se adauga usturoiul si busuiocul... se mai fierbe 2 minute si gata, se pune capacul si se lasa asa. Lichidul din cratita nu trebuie sa fie mult, dar nici putin, sa fie suficient ca sa fiarba pastele si dupa ce au fiert sa nu mai existe lichid (el este absorbit de paste in timpul fierberii).
Se serveste cu smantana deasupra si cu castraveti murati.
Daca vreti sa nu aveti o tocanita taraneasca si vreti una mai moderna atunci in loc de apa adaugati apa combinata cu lapte si fierbeti asa pastele. La sfarsit adaugati cascaval ras (parmezan) din belsug si presarati busuioc proaspat tocat deasupra.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm văzut această ciorbă (impropriu spus ciorbă, se află situată undeva între supă şi ciorbă) acum câteva...
Soleanca (Ciorba ruseasca)Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii