Macaroane Invelite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Macaroane Invelite

Ingrediente

  • 100 gr macaroane
  • 2 dovlecei marisori
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr carne de porc tocata
  • 1 ou
  • chutney ori sos de rosii
  • 1 lg ulei
  • sare grunj
  • piper

Mod de preparare

Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo, fosta Spirala a yafei ... pe care am indraznit s-o construiesc ieri.

Cum nu e un asemenea topic, o sa va arat ce-a iesit din pastele mele ... (dupa ce le-am tratat omeneste, cu migala, exact cum a scris fatayafa - ele s-au gandit sa se darame si sa ma lase cu buza umflata - asadar am facut ce stiu eu mai bine: sa ma complic!

Aveam in frigider niscai dovlecei, carne tocata, ardei, chutney si ... am purces la reparat ce am stricat.

Nu va doresc sa patiti ca mine, dar, eu, care era cat p'aci sa arunc pastele, mi-am adus aminte ca stiu o reteta asemanatoare, dar "la orizontala"

Facem asa: luam doi dovlecei marisori dar inca fragezi (samanta este inca frageda ...) ii taiem felii si ori le punem la cuptor cu un pic de ulei si sare de mare (adica mare de tot, graunti) ori le tragem la gratar, tot asa, unse un pic si sarate.

Prajim carne de porc tocata si-o tratam ca pe cea pt musaca (inabusim vreun sfert de ora inainte de-a o raci). Cand ramane doar uleiul in tigaie, scoatem carnea, o racim si o amestecam cu un ou batut, sare si piper. In uleiul ramas in tigaie, prajim repede cubulete de ardei rosu, scoatem si racim.

Fierbem pastele (mamicutei lor de paste - ca eu am dat instructiuni sa mi se cumpere spaghetti si m-am pomenit cu ele acasa gaurite un pic pe mijloc, haha - erau macaroane subtiiiiiiiiiri care treceau drept spagehetti la prima vedere, of, of) Amestecam pe dansele cu sos de rosii ori sos de ardei rosu copt si le lasam in asteptare. Eu, vazand ca-s macaroane, le-am dat prin centrifuga, sa nu aiba nici un pic de apa, ca sa-mi iasa domul cu pricina!!!

Ungem o tava (care se potriveste pe alta in care vom pune apa) o invelim in felii de dovlecel si punem straturi de una alta - ce avem - pana se umple tava. Cubuletele de ardei rosu le punem primele, ca atunci cand rasturman tava, ele sa fie motz-cocotz in varf! Acoperim cu feliile care atarna, saram din nou cu sare mare si punem la cuptor, in vas cu apa (eu am o tava care este speciala pt asa ceva - 2 tavi ce intra una intr-alta)

La cuptor, in baie de apa, aproximativ 25 de minute, socotiti de cand incepe apa sa fiarba.

Fiindca eu am avut deja pastele fierte si amestecate cu de toate (zidurile daramate ale domului Yafei), nu a mai trebuit decat sa le amestec cu ceva chutney.

Dupa ce la scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca nitel, abia apoi, rasturnati pe un platou potrivit.

Las pozele sa vorbeasca ca eu mi-s catranita rau!

Iote aci, Domul Yafei - ca am tot vorbit de el

Si sosul pe care l-am folosit eu - cel de rosii este oarecum prea obisnuit la toate pastele, asa ca eu l-am inlocuit cu: Chutney
Taiati felii generoase, inconjurati-le cu chutney ori sos din abundenta, inverziti-l un pic cu marar (dovlecelul este bun prieten cu mararul) si busuioc, daca serviti alaturi sos de rosii.

Noi pe-aici mai punem si-o mana de smantana ca deh - unde nu punem noi smanatana?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Fursecuri cu lamaie

Incepem saptamana cu ceva dulce, si anume, niste fursecuri bune, aromate si usor de preparat!

Fursecuri cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura