Lasagna din Clatite de Malai, Mazare si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Lasagna din Clatite de Malai, Mazare si Gorgonzola

Ingrediente

  • 125 gr gorgonzola
  • 130 gr mazare fiarta
  • sos beshamel (50 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte)
  • 1/2 ou batut ramasita de la clatite
  • 10 clatite din malai (reteta Leila) (cantitatile ei pe jumatate) reteta aici:
  • In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta

Mod de preparare

Se pregatesc clatitele dupa reteta scris ade Leila.
In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac clatitele.
La soacra in Bistrita se coc pe o plita care e unsa cu o bucata de slanina.
Eu le coc in tigaia de teflon pe care o ung cu slanina.
Se poate umple cu urda dulce, cu zahar, cu ce iti doreste inimioara ta.

Comentarii:
- am pus cantitatile pe jumatate, si pt ca nu puteam sa impart 3 oua la 2 am batut 2 oua si am scos cam 1 lingura din omleta asta separat in castronel pt a fi folosita mai tirziu ....

- Ce cred eu e ca dupa ce facem prima pasta inainte sa adaugam si restul de lapte e bine sa lasam putin sa se umfle malaiul daca e gros ca al meu, daca e macinat fin se merge inainte fara pauza.

- Nu am pus zahar caci aveam alte ginduri cu clatitele astea ....

- Tb sa ungi tigaia cu ulei des ca sa nu risti vreo "lipeala"

Sosul beshamel se amesteca cu mazarea.
Se fac strauri in tava:
- putin sos
- apoi in straturi clatitele, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat
- ultimul strat de sos

Se coc la cuptor 20 minute apoi se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servite / taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Salata cu ton si legume
Bucataras.RO

Salata cu ton si legume

Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.

Salata cu ton si legume
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola