Pregatim un aluat ca cel de taitei (nu se pune apa sau ulei in acest aluat!). Incepeti cu 80 de grame de faina pentru 1 ou si mai adaugati pe urma, caci depinde mult de dimensiunea oului si de faina (cit este de umeda sau de uscata)
Punem faina pe planseta, facem gaura in mijloc si spargem oul, adaugam pe el sarea si il batem cu o furculita apoi incet incorporam faina de pe margini tot batind oul cu furculita
Framintati aluatul si faceti o bila din el pe care o lasati pe masa de lucru acoperita cu un castron pus cu gura in jos cel putin 30 min.
Luati aluatul si il intindeti cu grija intr-o foaie subtire (cit lama de cutit), sa se vada prin aluat adica. Lasati citeva minute sa se mai usuce foaia, dar nu se se usuce de tot ca pe urma se rupe. Se procedeaza exact ca la foaia de taitei.
Taiati cu rotita ondulata caci asa cere traditia, dar daca nu aveti taiati cu cutitul, in patrate de cca 3 cm*3 cm (eu am mai tras si linii strimbe de au iesit si dreptunghiuri printre ele).
Luati fiecare patrat si uniti doua colturi opuse apasind sa se lipeasca apoi colturile ramase libere le uniti si pe ele unul cu altul. (vezi foto)
Pasta se fierbe in supa strecurata, fara sa clocoteasca, doar pina cind se ridica la suprafata, apoi serviti supa cu aceste paste si adaugati daca vreti parmezan ras (nu apare in poze).
Se numesc Ingâna Prít (dialect) / Inganna Preti (italiana) adica in ro. inseala/pacaleste preotii acesti falsi cappelletti fara umplutura. In Romagna cappelletti sunt pasta cea mai traditionala, asa cum sunt tortellini la Bologna (in Emilia). Evident fiind o pasta umpluta este considerata o pasta pentru mesele festive, de sarbatoare, insa pentru cine era sarac si nu-si permitea sau pentru zilele de post (desi cappelletti se umplu cu brinza care este de post aici) se pregateau aceste paste simple, dar foarte frumoase.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii