Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti

Postat pe: 07-02-2013
(2)

Ingrediente

Sea Bass 375 gr
Inima de anghinare murata in ulei 120 gr
Sparanghel verde 50 gr
Rosii Cherry 20 gr
Ulei de masline 80 ml
Sare fina 2 5 gr
Piper alb macinat 0 5 gr
Rosii 35gr
Lamai 30 gr
Patrunjel 5 gr
Busuioc 12 5 gr
Migdale decojite prajite 10 gr
Masline Kalamata 20 gr
Usturoi 2 gr
Patrunjel 5 gr
ingredientele mele:
1 fileu de halibut
200 gr
sare
piper alb
Moussul de ardei copti:
4 ardei copti
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
1/4 lingurita de sare cu coaja de lamaie
3 linguri ulei de masline
1/2 pahar vin alb sec
1/2 pahar supa de peste sau pui
1/4 lg sare cu coaja de lamaie
Sosul mediteranean:
8 fire de busuioc proaspat
4 fire de patrunjel verde
8 masline verzi
8 migdale
1/2 zeama de lamaie
2 rosii cherry
2 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
sare
piper alb

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Am vazut la televizor un vestit chef facand un medalion de peste. Atat de bine arata incat m-am hotarat sa fac si eu. Daca nu e voie, rog sa mi se spuna si o sa sterg reteta. Este vorba de chef Joseph Hadad si el nu cred ca s-ar supara, fiindca nu am copiat chiar de tot, neavand toate ingredientele.

Nu am avut inima de anghinare pe farfuria finala si nici decorul nu l-am putut face atat de spectaculos cum l-a facut chef Hadad. Dar am avut un halibut cum n-am mancat niciodata si asta, doar datorita vestitului chef Joseph Hadad.

Preparare mousse de ardei copti:
- se coc ardeii, se curata de coji si seminte si se lasa la scurs;
- se taie ceapa si usturoiul;

- se caleste ceapa la foc mediu si se aduga ardeii copti scursi bine de tot de zeama lor. Se calesc usor, se pipereaza cu piper alb proaspat macinat si se sareaza cu sare speciala (sare aromata cu coaja de lamaie si lasata sa se usuce inainte de-a o pune in rasnita)
- se sting cu vin si supa de peste;

- se fierb pana ardeii sunt bine moi;
- se stinge ochiul si se adauga usturoi proaspat;
- se blendeaza si se alifiaza daca mai este nevoie cu ulei de masline.

Sosul mediteranean:
- se blendeaza toate ingredientele si se picura ulei pana cand consistenta devine fluida si matasoasa.

- fileul de halibut se sareaza si pipereaza si se prajeste nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte (sau pana devine aurie)
- in acelasi ulei se trag repede de tot firele de asparagus care ai fost blanchate anterior;

Montarea pe farfurie:
- se pune o lingura de mousse de ardei peste care se pun fileurile de peste, se adauga sosul mediteranean alaturi si se impodobeste cu asparagusul, frunze de busuioc si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

biaskitchen
•  17.02.2013 21:06:04

ti-am dat nota 5! Vroiam sa-ti dau 10 dar nu ma lasa site-ul!

biaskitchen
•  17.02.2013 21:05:14

Mousse-ul de ardei capia este fabulos!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Halibut cu Sos de Migdale si Ardei Copti