Spalati si fierbeti bine bobul, iar dupa inmuiere scurgeti si pasati prin sita sau mixati.
Separat, pregatiti un sos alb: rumeniti faina in untul incins si stingeti cu lapte. Lasati pe foc mic, amestecand, pana se ingroasa.
Amestecati pireul de bob cu sosul alb, sare, piper, iar cand s-a racorit, cu galbenusurile.
Adaugati apoi, albusurile batute spuma, omogenizand cu grija.
Ungeti o forma termorezistenta cu unt, turnati compozitia obtinuta, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins pentru 20 min, sau pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa, aurie.
Serviti fierbinte!
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post Cat de bine miroase painea facuta in casa! Absolut delicioasa pentru micul dejun!
Paine impletita cu dovlecei si parmezan• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii