Rulada cu Spanac si Susan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Spanac si Susan

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -500 g faina
  • -100 g unt
  • -un praf de sare
  • -2 lingurite cu varf, cu iaurt (sau apa minerala)
  • -1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA:
  • -500 g spanac
  • -200 g telemea de vaca
  • -2 oua
  • -50 g susan
  • -sare
  • -1 ou pentru uns
  • -2-3 lingurite pesmet sau gris (la nevoie)

Mod de preparare

ALUAT:
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol, faceti la mijloc o adancitura in care puneti untul moale, sarea si iaurtul(apa minerala)
Framantati pana se obtine o coca potrivita si omogena.
Lasati-o sa se odihneasca pe masa de lucru pana faceti umplutura.

UMPLUTURA:
Fierbeti spanacul, curatat si bine spalat, in apa cu sare, scurgeti-l, tocati-l si lasati-l sa se raceasca.

Amestecati-l apoi cu telemeaua rasa, ouale, sarea si 3/4 din cantitatea de susan.

Daca se obtine o compozitie prea moale, adaugati pesmet sau gris.

Intindeti pe masa de lucru o foaia de aluat, apoi in strat uniform, compozitia cu spanac.
Rulati strans foaie de aluat si inchideti bine capetele sa nu iasa umplutura.

Puneti rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti bine, pe toata suprafata cu galbenus de ou, batut si presarati cu restul de susan.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic (120 grade), pana ce se rumeneste frumos si aluatul este copt.

Se serveste feliata, calda sau rece, cel mai bine langa lapte batut, sana, iaurt, dar merge si un ceai fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie