Ingrediente

6 oua
2 linguri cu varf, faina alba
75- 100 g unt
1 l lapte
2 cepe, tocate marunt sau taiate felii subtiri, dupa preferinta
4- 5 linguri cu varf, smantana groasa
2- 3 ardei grasi, colorati diferit, taiati bucatele
2- 4 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati marunt
150 g branza topita (tartinabila) -cate ½ legatura de patrunjel si marar verde, tocat marunt
parmezan sau cascaval ras, dupa gust
1 varf cutit nucsoara pudra
sare
piper

Mod de preparare

Fierbeti ouale tari, circa 8 min; curatati de coaja si taiati rondele subtiri. Puneti laptele la fiert. Separat, rumeniti putin faina in ½ din untul topit, amestecand continuu. Adaugati laptele fierbinte si frecati bine sa nu se faca cocoloase.

Adaugati parmezanul sau cascavalul ras, branza topita, condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust si omogenizati bine pana se topeste cascavalul si branza. Dati deoparte sa se racoreasca. Incorporati smantana si bateti bine pana obtineti un sos fin.

Intre timp, rumeniti ceapa si ardeiul in restul de unt incins pana se inmoaie si dati deoparte sa se raceasca.
Adaugati in sos, impreuna cu usturoiul, verdeata tocata si omogenizati.
Turnati intr-un vas termorezistent, distribuiti uniform rondelele de ou si scuturati vasul usor ca sa se acopere feliile de ou cu sos. Presarati deasupra parmezan sau cascaval ras.

Dati la cuptorul incins, 15- 20 min, sa se gratineze sau pana ce deasupra prinde o pojghita usor aurie.
Serviti cat este cald, presarat deasupra cu piper proaspat macinat si / sau patrunjel verde, tocat marunt.
Merge de minune cu o salata de sezon sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Oua Gratinate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oua Gratinate