Mincare de Linte in Stil Indian

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mincare de Linte in Stil Indian

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 3-2 cartofi
  • Ceapa rosie, alba si verde (stim ca le au cu culorile )
  • 3-4 catei de usturoi
  • Rosii
  • Ardei rosu
  • ardei verde
  • Menta
  • Curry
  • Ulei
  • sare

Mod de preparare

Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura).

Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit.

Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)).

Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)

Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)

Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.

Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri?

Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.

Pofta buna, dac-o incercati
Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie