Ingrediente

o ceapa
un ardei gras
un morcov
2-3 linguri ulei
circa 3 l apa
sare
750 g teci de fasole
700 g dovlecel curatat de coaja si seminte
3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna
o legatura marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se curata ceapa de foi si se spala.

Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.

Se indeparteaza moatele tecilor, se rup in bucati mai mici si se spala, apoi se pun in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga tot in apa clocotita dovlecelul curatat de coaja si seminte, spalat si taiat in bucati mari. Se fierb in continuare, iar la final se adauga rosiile. Se mai tin cateva minute la clocotit, apoi se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste de sare. Se serveste calda.

Pe parcursul fierberii, daca este necesar, se mai adauga apa. Oricum, mancarea trebuie sa iasa mai scazuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de teci cu dovlecel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de teci cu dovlecel