Iahnie de Fasole

Complexitate
redusa
Iahnie de Fasole

Ingrediente

  • -500 gr fasole boabe
  • -4 cepe (2 pentru prajit si 2 pentru fiert)
  • -2 morcovi
  • -1 feliuta de telina
  • -1 ardei gras
  • -2 linguri zarzavat
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -ulei pentru prajit ceapa
  • -1 fir de cimbru
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Ca si multe alte legume, fasolea intra in alimentatia noastra mai ales in perioadele de post. Fiind bogata in proteine, ea compenseaza cu brio lipsa preparatelor din carne. In continuare, va prezint o reteta de iahnie de fasole (pe care multi o cunosc sub numele de fasole prajita).

Boabele de fasole se aleg de impuritati, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat 8-10 ore (eu le-am pus peste noapte la inmuiat).

Le punem la fiert in apa rece si schimbam apa de 2 ori. Dupa ultima inlocuire a apei (in vasul de gatit, cantitatea de apa in care fierbem fasolele trebuie sa fie cam cu 2 degete peste volumul fasolei) adaugam in vas ceapa tocata, morcovul taiat si zarzavatul. Telina o taiem cubulete si o punem dupa ce au fiert celelalte legume (are timpul de fierbere mai mic).

Intre timp, din celelalte 2 cepe tocate marunt facem prajeala (intr-o tigaita punem ulei; cand este suficient de incins adaugam ceapa, o lasam sa se ingalbeneasca -nu sa se arda- si stingem cu pasta de rosii; lasam sa fiarba cateva minute si cand e gata o adaugam peste fasole).

Se adauga dupa gust sare, piper si firul de cimbru.
Iahnia se serveste ca atare cu muraturi sau drept garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute