Hummus cu Salata de Cruditati

Complexitate
redusa
Hummus cu Salata de Cruditati

Ingrediente

  • Pentru hummus
  • 1 conserva de naut ( Garbanzo beans, atentie sa fie fara zahar )
  • 2-3 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lamaie ( doar sucul )
  • 2 linguri foarte pline de tahini ( crema/unt de seminte de susan )
  • busuioc (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • boia
  • zeama din conserva de naut
  • Pentru salata de cruditati
  • 1 castravete englezesc
  • 2 rosii mari sau 3 mai mici
  • 1/2 ceapa rosie
  • marar ( patrunjel daca doriti)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • Completare platou
  • masline negre sau verzi umplute cu ardei picant
  • branza telemea (pentru varianta de post nu se foloseste telemeaua)

Mod de preparare

Daca nu folositi nautul din conserva trebuie sa il puneti la inmuiat de cu seara si a doua zi sa il fierbeti in apa cu sare si condimentat dupa dorinta.

Daca folositi nautul din conserva, procedeul este urmatorul

Se scoate fasolea din conserva, se scurge de zeama in care a fost (nu se arunca zeama) . Se trece sub jetul de apa rece sau calduta ca sa scapam pe cat posibil de toate chimicalele nesanatoase. Punem deoparte. Punem in blender sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu 3-4 linguri de zeama din conserva (sau apa), deasupra punem nautul, usturoiul, busuiocul daca folositi si desigur untul de susan (tahini). Untul asta este al doilea ingredient de baza in prepararea hummus-ului. Se pune capacul si se mixeaza totul. Din cand in cand mai oprim blenderul, adunam de pe pereti pasta formata si daca mai este cazul mai adaugam zeama da nu mult ca sa nu iasa prea moale hummus-ul. Mixam in continuare pana se formeaza pasta de naut.

Punem deoparte.

Separat, intr-un paharel amestecam sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul prevazute la reteta la ingredientele pentru salata. Punem deoparte si trecem la curatarea castravetelui si a rosilor. Se decojeste castravetele (se poate lasa si cu coaja dar trebuie foarte bine spalat) se taie in jumatate pe lungime si se scot samburii cu ajutorul unei lingurite. Se taie fasii si apoi cuburele. Se aseaza intr-un vas adanc. Rosile se spala, se taie in jumatate, se scot semintele, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie si ea tot cubulete, dupa ce in prealabil a fost curatata si spalata. . Se pun toate peste castravetele taiat, se presara marar (patrunjel) deasupra, se pune dresingul si se amesteca. Masilnele se scurg de sucul lor, se pun deoparte. Telemeaua, daca folositi, se taie felii patrate de 3x3 cm.

Asamblare.

Pe un platou, intr-un colt se pune hummus-ul, se fac 3-4 cuiburi in el in care se pune putin ulei de masline dupa care se presara boia picanta (sau dulce-dupa preferinte)

Imediat dupa hummus, intr-un strat ceva mai lat se aseaza salata de cruditati, apoi feliile de telemea si la urma, in coltul opus hummus-ului, se aseaza maslinele. Se servese cu pita bread, sau fara, acompaniat de un vin alb, putin dulceag, Riesling sau Chardoney .... Pofta buna ....
Hummus, o mancare foarte sanatoasa, o mancare care se prepara din naut in combinatie cu o crema din seminte de susan( tahini) Crema asta nu trebuie sa lipseasca de la prepararea hummus-ului. Se poate condimenta dupa gustul fiecaruia, fie cu ardei copti, fie cu usturoi, cu iaurt, sau cu orice altceva ...nNoua de regula ne place cel mai mult cu usturoi si salata de cruditati .

Pentru ca sant mai lenesa folosesc fasolea direct din conserva, dar daca nu aveti la dispozitie asa ceva, atunci fierbeti nautul dupa metoda originala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute