Fasole Batuta (de Post)

Complexitate
redusa
Fasole Batuta (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr fasole uscata (alba cu bob mic)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 radacini albe (patrunjel/pastarnac)
  • ulei pentru prajit ceapa
  • ulei pentru batut fasolea
  • 1 ceapa mare
  • 2-4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ardei (optional)

Mod de preparare

Se spala fasolea in cateva ape, se lasa la inmuiat. Se pune apoi in apa fierbinte, la fiert. Dupa ce a fiert 5-10 minute, se strecoara si se pune din nou in alta apa fierbinte si se fierbe in continuare, (tot 5-10 minute). Se repeta operatia, scurs/schimbat apa si fiert din nou.

De data asta fierbem fasolea pana incepe sa se zdrobeasca bobul singur. In timpul fierberii, inainte cu 20 de minute de a se termina fasolea de fiert, se adauga morcovii, radacine alba si se drege de sare, piper. Apa pe fasole nu trebuie sa fie multa. In cazul in care avem apa multa, la sfarsit, fasolea se scurge (nu se arunca toata apa). Se pune fasolea intr-un blender si se paseaza pana devine pasta. In cazul in care fasolea este prea vartoasa mai adaugam din apa pe care am retinut-o ca sa ii dam consistenta necesara.

Separat, intr-o tigaie, se pune in ulei ceapa tocata marunt si se caleste. Cand este gata prajita (sticloasa), se adauga boiaua si usturoiul si se stinge focul. Se adaug combinatia de ceapa peste fasole, se paseaza impreuna. Cand am terminat de pasat toata compozitia luam un mixer si batem fasolea pasata, adaugand cate putin ulei. Cand a devenit pufoasa este gata.

Se serveste cu ceapa prajita deasupra sau cu ulei de dovleac deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola